Bruno Silva traint wel weer maar wil nog steeds naar Ajax

Na een afwezigheid van twee dagen was Bruno Silva vrijdagochtend weer op de training van FC Groningen te bewonderen. De verdediger kreeg vanwege de transferperikelen langer vrij, maar meldde zich ook donderdag niet op de training. De Uruguayaan wil echter ondanks zijn aanwezigheid nog altijd naar Ajax vertrekken.

“Bruno is zeer standvastig in deze zaak”, vertelde zaakwaarnemer Henk van Ginkel vrijdag aan de Groninger Internet Courant. “Hij heeft het goed met zijn familie besproken en wil graag naar Ajax, dat bovendien een substantieel bedrag voor hem wil betalen. Silva hoopt te bereiken dat Ajax en Groningen in ieder geval met elkaar om de tafel gaan.”

Silva was donderdag nog een andere mening toegedaan. “Het maakt mij niet uit of het dan met Feyenoord, Ajax of Fiorentina is, als ik maar hogerop kan”, vertelde hij aan een verslaggever van het weekblad Sportweek. “Luis Suárez hoopt alleen maar dat ik de stap kan maken zodat ik weer gelukkig ben. Het zou leuk zijn als we straks weer samen spelen.”

“Ik ben boos op FC Groningen, grote clubs hebben interesse in me, maar Groningen wil me niet laten gaan”, vervolgde de Zuid-Amerikaan. “Als ik 23 jaar was, had ik daar geen probleem van gemaakt, maar ik ben 27 en wil nú hogerop. Ik speel hier nu tweeënhalf jaar. De club, de supporters zijn altijd goed voor me geweest.”

Aan een arbitragezaak wilde hij dan ook niet denken. “Het is nog geen optie. Ik verwacht één dezer dagen met de club te praten en dan hoop ik dat we er uitkomen.” Silva zal waarschijnlijk voor het competitietreffen tegen Excelsior buiten de selectie worden gehouden.

Zie ook eerdere berichten:
10 januari 2008: Silva komt niet opdagen op training Groningen en wil transfer naar Ajax forceren
10 januari 2008: Bruno Silva: ‘Ajax, Feyenoord of Fiorentina maakt mij niet uit’
10 januari 2008: Bruno Silva wil per direct naar Ajax
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts