Silva komt niet opdagen op training Groningen en wil transfer naar Ajax forceren

Bruno Silva is vandaag (donderdag) niet komen opdagen bij de training van FC Groningen. De Uruguayaanse rechtsback wil naar Ajax, maar de Groningers willen hem niet naar Amsterdam laten vertrekken. Sportweek had woensdag uit betrouwbare bron al vernomen dat hij een dag later niet aanwezig zou zijn op de ochtendsessie. Woensdag had hij vrijaf gekregen van FC Groningen maar vandaag kwam hij ook niet opdagen dus. Zaakwaarnemer Henk van Ginkel “Hij is teleurgesteld dat Groningen niet met Ajax wil praten”. Silva hoopt dat hij net als oud-ploeggenoot en landgenoot Luis Suárez kan overstappen naar Amsterdam.

Ook bij de transfer van Suárez was er veel onenigheid tussen beide clubs. Dit leidde dit uiteindelijk na flink hangen en wurgen toch tot een overgang. Ook deze keer lijkt Groningen de boot af te houden, naar het schijnt omdat het Ajax betreft. De Groningers hadden namelijk aan de zaakwaarnemer van Silva aangegeven dat hij voor 2,5 miljoen mocht vertrekken. Toen Ajax echter dat bedrag op tafel wildde leggen schrok men in Groningen kennelijk en hield plots de boot af. Of een van beide partijen uiteindelijk alsnog water bij de wijn gaat doen valt te bezien. Wellicht dus weer een arbitragezaak?!

Zie ook eerdere berichten:
10 januari 2008: Bruno Silva wil per direct naar Ajax
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts