Bruno Silva wil per direct naar Ajax

Bruno Silva wil per direct naar Ajax. De verdediger heeft FC Groningen verzocht om medewerking te verlenen aan een overstap naar Ajax. De Noorderlingen wensen echter niet mee te werken aan een overgang. “Bruno heeft ons gezegd dat hij graag naar Ajax wil”, laat algemeen directeur Hans Nijland aan diverse GPD-bladen weten. “Wij hebben begrip voor zijn standpunt, maar wij hebben hem ook gezegd dat wij hem tussentijds niet laten gaan. Aan het eind van het seizoen is er een nieuwe situatie. Dan willen we misschien wel meewerken aan een transfer.”

De 27-jarige Uruguayaan ontbrak woensdag op de eerste training van het nieuwe jaar, maar volgens trainer Ron Jans is er van een conflict geen sprake. “Omdat hij toch te zeer onder de indruk was van de transferperikelen om in de juiste stemming te kunnen trainen. Maar hij heeft mij beloofd dat hij er donderdag weer is.”

De oefenmeester heeft begrip voor de wens van Silva naar Ajax te verkassen. “Hij ziet dat als een kans. Maar voor FC Groningen is het het beste het seizoen met Bruno Silva af te maken. Aan het eind van het seizoen zien we dan wel verder.”

Silva heeft een contract tot medio 2009 in de Euroborg. Nijland verwacht niet eenzelfde scenario als aflopen zomer, toen Luis Suárez na een door hem verloren arbitragezaak uiteindelijk toch de overstap naar Ajax maakte. “Daar heb ik geen aanwijzingen voor en zolang ik die niet heb wil ik daar ook helemaal niet over nadenken.”

Zie ook eerdere berichten:
9 januari 2008: Nijland: ‘Niemand komt, niemand gaat bij Groningen; ook Silva niet’
8 januari 2008: Naast Ajax en Feyenoord meldt ook Fiorentina zich voor Bruno Silva
8 januari 2008: Groningen wijst bod van 2,5 miljoen op Silva af: opnieuw arbitrage?

Related posts