NOS gaat meebieden op voetbalrechten

De NOS overweegt serieus een bod in te dienen op de tv-rechten van de eredivisie voetbal. Dat zei een woordvoerder van de NOS woensdag naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf. Door het verdwijnen van Talpa en het verplaatsen van de uitzending naar acht uur ’s avonds is de situatie anders dan ruim drie jaar geleden.

In 2004 verloor de Publieke Omroep de uitzendrechten van de voetbalsamenvattingen van de eredivisie aan Talpa. Dit seizoen brengt RTL het voetbal op de buis, die de tv-rechten van Talpa overnam.

Voor de nieuwe veiling voor de uitzendrechten moeten deelnemers op 17 januari hun eerste bod hebben ingediend bij de Eredivisie CV De verplaatsing van het recht van uitzending van zeven naar acht uur ’s avonds zegt iets over de aantrekkelijkheid van de samenvattingen. Op dat tijdstip zijn er veel meer programma’s waarmee het voetbal moet concurreren.

Aanvaardbaar bod
De NOS heeft altijd al de wens gehad de eredivisiewedstrijden terug te krijgen bij Studio Sport. “We zien het als een belangrijk onderdeel van ons sportpakket”, aldus de woordvoerder. De omroep wil er niet elke prijs voor betalen. “Als we een bod doen, moet het een maatschappelijk aanvaardbaar bod zijn.” De NOS heeft allerlei vragen gesteld over uiteenlopende onderwerpen in verband met de veiling. Veel hangt af van de antwoorden die de omroep krijgt.

Related posts