Arena gaat zelf ook door: al in 2010 twee extra ringen?

De Arena lijkt de plannen voor uitbouw van het stadion door alle berichten van de gemeente versneld te hebben. De directeur van de Arena; Markerink, laat in het Algemeen Dagblad weten te denken aan minimaal een of wellicht twee ringen bovenop het huidige stadion. “We kunnen één ring extra bouwen, maar als het dak er toch af is, kunnen we ook meer ringen extra creëren. Ik denk dat de vernieuwde Arena straks zeker een capaciteit krijgt van 70.000.”

“Het moet zeker in 2012 klaar kunnen zijn. En als ik me kwaad maak, dan is het in 2010 gepiept.” Het project zou 60 tot 80 miljoen euro moeten gaan kosten. De operatie wordt wél peperduur, het dak moet immers tijdelijk van de Arena worden gehaald. Het project zal 60 tot 80 miljoen euro kosten, geeft Markerink aan.

Over de uitbreiding van de Amsterdam Arena is ook nog geen uitvoerig overleg geweest, erkent Markerink. ,,Dat gaan we op korte termijn dus doen. Voorop staat dat de relatie met Ajax goed is. Er zijn geen problemen meer rond de grasmatten. Nu ligt geloof ik mat vijftig in het stadion, maar het is goed bespeelbaar.

Hij vreest Ajax niet te verliezen aan een eventueel nieuw stadion. “We hebben met Ajax een dertigjarig huurcontract en hebben nog twintig jaar daarvan te gaan. Ajax zal de Arena echt niet verlaten de komende jaren, en het is te vroeg om te speculeren wat er mogelijk gebeurt als het nieuwe stadion er over een jaar of tien zou komen.”

Zie ook: http://www.ad.nl/sport/article1951047.ece?nscategory=dichtbij

Related posts