Moet Van Geel de weg voor Hiddink vrijmaken?

Een select gezelschap is gegoten tot een evaluatiecommissie die het wanbeleid bij Ajax van de afgelopen jaren moet onderzoeken. Voorzitter Jaakke en Algemeen Directeur Fontein hebben duidelijk hun vingertje in de pap gehad bij de samenstelling van deze commissie. Beide heren vegen duidelijk hun straatje schoon en zijn niet van plan op te stappen. Toch moet er uiteraard een zondebok gevonden worden en Martin van Geel lijkt de ‘gelukkige’.

Natuurlijk; het lukt Van Geel keer op keer maar niet om de juiste spelers aan te trekken en de aankopen die hij deed hebben de wenkbrauwen regelmatig doen fronzen maar is Van Geel nu daadwerkelijk de zondaar, de rotte appel, de kern van het gezwel?

Natuurlijk niet! Of Van Geel de afgelopen jaren ervoor verantwoordelijk is geweest dat er een tiental coaches is ontslagen! Van Geel zit pas sinds 2005 bij Ajax en natuurlijk zijn er in de afgelopen ruim twee jaar enkele coaches versleten maar in de periode VOOR Van Geel was dat OOK al het geval! Ajax versleet in tien jaar acht trainers!

Spelers in plaats van knikkers!
Een ander punt is dat van de financiën: Ajax ontving ruim 50 miljoen afgelopen zomer aan transfergeld en als Martin van Geel het voor het zeggen had gehad dan was dat geld grotendeels alweer besteed aan grote spelers. Waarom zou hij de hand immers op de knip houden? Hij is verantwoordelijk voor het spelersmateriaal en niet voor de knikkers! Nee, Martin heeft van de heren Jaakke, Fontein en Slop (Financieel Directeur) een zakcentje meegekregen en daar moet hij het mee doen.

Het rapport zal zeer waarschijnlijk bewust al veel eerder dan de deadline van 1 maart in de openbaarheid verschijnen. De eerste passages lijken nu al gelekt: “Niet alleen is er de afgelopen weken door de onderzoekers flink gas gegeven, uit alle interviews is een dikke rode draad zichtbaar geworden. Namelijk de conclusie dat de huidige organisatie van Ajax niet deugt. Bovendien krijgt de leiding er flink van langs. Vooral Van Geel moet het ontgelden, waarbij termen als ‘solistisch’ en ‘ongrijpbaar’ meer dan eens zijn gevallen”, aldus Jaap de Groot in zijn column.

Hiddink
Hoe toevallig spraken Jaakke en Hiddink onlangs met elkaar in Amsterdam ( zie eerdere bericht). Het lijkt erop dat Van Geel plaats moet maken voor Hiddink die een functie als Technisch Directeur wel zou ambiëren.

Related posts