Emanuelson blijft op aanraden Davids bij Ajax

Urby Emanuelson kon in de winterstop vertrekken naar Tottenham Hotspur, maar Ajax wenste hem niet te laten gaan. In tegenstelling tot eerdere berichten van Brian Berkleef, zaakwaarnemer van Emanuelson, wil de verdediger ook niet vertrekken naar de Engelse Premier League-club.

In Sportweek legt hij uit waarom hij een overgang naar Tottenham Hotspur niet ziet zitten. “Ik heb het erover gehad met Edgar Davids, want hij heeft daar natuurlijk gespeeld. Edgar zei dat het een mooie club is, maar dat ik er niet naartoe moest gaan. Hij zei: ‘Je bent speler van Ajax, je bent jong en talentvol, dus moet je alleen naar een club gaan uit de top van Engeland, Spanje of Italië.’Ik ben daarover gaan nadenken en vind dat hij gelijk heeft.”

Volgens de zesvoudig international van Oranje heeft hij nooit staan springen om naar de Spurs te verkassen. “Er stond op het internet dat ik koste wat het kost weg wilde. Terwijl dat helemaal niet waar is, maar ik heb nooit gezegd dat ik weg wil. Er was alleen interesse en dan denk je daarover na. Dat is logisch.”

De afgelopen maanden kreeg de linkspoot steeds vaker kritiek te verwerken. Vanuit de media verschenen negatieve berichten over zijn spel. “2007 Was niet mijn jaar, maar dat ik heb ik afgesloten. Ik wil zo snel mogelijk mijn vorm terugvinden, met Ajax kampioen worden en een mooi toernooi spelen in de zomer. Dan zie ik wel hoe ik er voor sta.”

Related posts