Ajax weet niets van nieuw stadion: Fontein: ‘Het is een fabeltje’

Met stijgende verbazing las Ajax’ algemeen directeur Maarten Fontein maandagochtend op de internetsite van het Algemeen Dagblad dat de gemeente Amsterdam plannen heeft voor een nieuw multi-functioneel stadion. Daarin zou Ajax in de toekomst zijn thuiswedstrijden moeten spelen.

Sportwethouder Carolien Gehrels maakt van haar ambities geen geheim. ,,Want de Amsterdam Arena is nu al te klein geworden om internationale evenementen binnen te halen,’’ aldus Gehrels, die in haar plannen rekening houdt met een accommodatie met een capaciteit van 80.000 of zelfs nog meer.

,,Dit verhaal over een nieuw stadion lijkt mij echt een fabeltje,’’ reageert Ajax-directeur Fontein vanuit Dubai, waar Ajax op trainingskamp is. ,,Het is ook de eerste keer dat ik over deze plannen hoor. Ik zou zeggen, er staat nu toch al een mooi stadion in Amsterdam, onze eigen Arena?, aldus Fontein tegenover het AD.’’

Volgens wethouder Gehrels wil zij volgende week in gesprek met de clubleiding van Ajax. Dat kan verklaren waarom Fontein en de overige directieleden nog niets weten van de plannen.

Het nieuwe stadion zou moeten verrijzen tussen Amsterdam en Almere, op een drooggelegd eiland in het IJ. Daarmee kan de hoofdstad niet alleen een serieuze gooi doen naar de organisatie van Europese voetbalfinales en wereldkampioenschappen in, bijvoorbeeld, atletiek.

Zie o.a. de eerdere berichten:
>: ‘Ajax moet vaste bespeler worden van nieuwe stadion’ Volgende week gesprek
>: Gemeente Amsterdam wil nieuw stadion met 90.000 plaatsen laten bouwen

Related posts