‘Ajax moet vaste bespeler worden van nieuwe stadion’ Volgende week gesprek

Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat de gemeente Amsterdam een nieuw stadion wil bouwen voor ruim tachtigduizend toeschouwers (zie bericht). Met zo’n multifunctioneel stadion wil wethouder Sport Carolien Gehrels een gooi doen naar het WK voetbal van 2018 en de Olympische Spelen van 2028

De rol van Ajax was nog niet bekend maar Gehrels geeft daarover zojuist in Het Parool een toelichting: Ajax moet de vaste bespeler van het stadion worden. Een groter stadion is voor de club volgens Gehrels geen overbodige luxe. ”Toen we de Amsterdam Arena gingen bouwen, was ook iedereen bang dat het stadion maar half gevuld zou raken, omdat in De Meer maar zo’n veertienduizend toeschouwers kwamen. En nu zit de Arena bijna altijd vol.”

Maar met Ajax is nog niet gesproken. ”Volgende week praten we met Ajax.” Verder zal Amsterdam binnenkort een convenant sluiten met de voetbalbond KNVB, met het oog op het binnenslepen van het WK voetbal. Zaterdag maakte Gehrels al een samenwerking met de atletiekunie bekend, waarmee Amsterdam in 2014 of 2016 de EK atletiek naar het Olympisch Stadion wil halen.

Related posts