Ajax in slotminuut onderuit tegen Stuttgart: 0-1

Ajax heeft het Mohammed bin Rashid-toernooi in Dubai afgesloten met een 1-0 verlies tegen de Duitse kampioen Vfb Stuttgart. Ajax begon de wedstrijd met louter reservespelers. Alleen Davids en Leonardo speelden mee om wedstrijdritme op te doen. Het doelpunt viel in de slotfase en kwam van de voet van Alexander Farnerud.

Ajax moest al na 7 minuten met 10 man verder, nadat Hedwiges Maduro rood kreeg voor het vloeren van een doorgebroken speler. Desondanks was Ajax gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. Met name na de wissels op twee derde van de wedstrijd stichtten de Amsterdammers enig gevaar. Desondanks kaapte Stuttgart ‘op zijn Duits’ in de laatste minuut de zege. Ajax eindigt in Dubai als vierde en houdt 300.000 euro aan het toernooi.

Ook bij Adrie Koster vond het na afloop een nederlaag met een vervelende nasmaak: “We worden laatste, dat is altijd teleurstellend. De jongens hadden meer verdiend. We kwamen snel met tien man te staan en speelden te ver naar voren, vooral in de eerste helft. Na rust ging het beter, dan is het jammer als je vlak voor tijd op typisch Duitse wijze nog een doelpunt tegen krijgt.”

Terecht rood
Koster vond dat de snelle rode kaart voor Hedwiges Maduro, die de doorgebroken Khedira onderuit haalde, terecht was. “We zagen er op dat moment verdedigend niet goed uit. Het was een doorgebroken speler, dus de rode kaart was op zijn plaats. Dat moeten we in het vervolg beter oplossen.”


Colin was een van de reserves die in de basis mocht starten!


Maduro kan al na amper 8 minuten inrukken met een rode kaart!


Kennedy in een luchtduel


Perez kwam als invaller in het veld

Opstelling Ajax:
Gentenaar, Emanuelson, Maduro, Colin, Kennedy (59. Rommedahl), Davids (46. Donald-86. Ogararu), Van der Heijden, De Jong, Luque (59.Suarez), Urziaz (59.Huntelaar), Leonardo (57. Perez).

Related posts