Ajax verliest na penalty’s van Inter Milaan

Ajax heeft in Dubai het eerste duel tegen Inter Milaan verloren. Na een 2-2 eindstand was Inter beter in het benutten van de penaltys: 4-2. Ajax speelde met de verdienstelijk acterende Davids en Perez in de basis. Gabri was geschorst op het toernooi in Dubai vanwege zijn rode kaart op het Amsterdam Tournament.

Na bijna 25 minuten was Ajax nog eens dichtbij een doelpunt via Huntelaar. Na een half uur spelen werd Davids, die de aanvoerdersband droeg) vervangen door Emanuelson. Vlak voor rust schoot, de eveneens in de basis gestarte Donald net naast. Al met al was Ajax de ploeg die de eerste helft domineerde. De Amsterdammers hadden 63% van het balbezit.


1-1 Kenneth Perez

In de tweede helft kwamen heel wat jeugdige Ajacieden in het veld, en mocht ook Leonardo zijn rentree maken. In de 62ste minuut kreeg Ajax een penalty omdat Suarez door Inter-doelman Alfonso werd vastgepakt. Heitinga schiet de pingel koel binnen: 2-1! Lang mocht er echter niet van de voorsprong genoten worden, want in de 68ste minuut kopte opnieuw Cruz zijn ploeg naast Ajax: 2-2.


1-1 Kenneth Perez is terug!


Suarez wordt onderuit gehaald. Deze keer geen discussie: Penalty!

Penalty’s moesten uiteindelijk een winnaar brengen. Voor Ajax misten Van der Heijden, Kennedy en Heitinga vanaf elf meter waardoor Inter won met 4-2. Ajax speelt maandag om de 3e plaats tegen VFB Stuttgart, dat verloor van Internacional. De Braziliaanse club uit Porto Alegre won zaterdagmiddag haar eerste duel met 0-1 (doelpunt Alex).


Een complete samenvatting van alle doelpunten

Koster tevreden
Adrie Koster toonde zich na afloop van de wedstrijd tegen Inter tevreden over het vertoonde spel. ‘We speelden beter dan de afgelopen weken. Dat is hoopgevend’. De interim-trainer van Ajax complimenteerde het team, met name de teruggekeerde Perez en de jongelingen van zijn elftal die goed op de been bleven tegen de Italiaanse kampioen. Ook Davids kreeg een goed woordje. Davids speelde een half uurtje mee in het duel. ‘Misschien zal Davids maandag 45 minuten meedoen’

Ajax-Inter Milaan 2-2 (1-1) Inter wint na strafschoppen
16. Cruz 0-1
18. Perez 1-1 (VIDEO)
63. Heitinga 2-1 (pen.)
68. Cruz 2-2
Penalty verloop:
Ajax: Van der Heijden – Mis
Inter: Cruz – Raak
Ajax: Suarez – Raak
Inter: Pedrelli – Raak
Ajax: De Jong – Raak
Inter: Chivu – Mis
Ajax: Kennedy – Mis
Inter: Burdisso – Raak
Ajax: Heitinga – Mis

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu, Heitinga, Maduro, Vertonghen, Donald (45′ Schilder, 53′ Vd Heijden), Davids (33′ Emanuelson), Perez (45′ Leonardo), Bakircioglu, Huntelaar (45′ Rommedahl), Suarez.

Inter: Alfonso; Rivas, Burdisso, Chivu, Maxwell; Pelè, Cambiasso, Solari; Siligardi, Cruz, Suazo.

Related posts