PSV had Perez niet meer nodig

De transfer van Kenneth Perez naar Ajax is nu al een van de meest opvallende van deze transferperiode. Algemeen directeur Jan Reker (PSV) verdedigde de merkwaardige overgang door te stellen dat de Deen om een transfer had gevraagd, maar volgens Perez’ zaakwaarnemer Karsten Aabrink was dit zeker niet het geval. Tegen dagblad De Pers zegt Aabrink dat zijn cliënt graag bij PSV had willen blijven, maar dat hij weg moest uit Eindhoven. “PSV had Perez niet meer nodig, omdat Ronald Koeman vertrokken was bij de club en Kenneth zijn aankoop was”, liet Aabrink optekenen.

Geconfronteerd met deze woorden bladerde technisch manager Stan Valckx door zijn agenda. Op 23 november had hij voor het eerst een bespreking met Aabrink. “Zijn zaakwaarnemer heeft toen gevraagd of PSV bereid was mee te werken aan een transfer in januari. Wij hadden daar op dat moment nog helemaal niet over nagedacht.”

Volgens Valckx wilde Perez PSV verlaten omdat het constante reizen de Deen zwaar viel. Aabrink: “Denk je nou echt dat een profvoetballer van 33 jaar oud wil vertrekken, omdat hij geen zin heeft om elke dag twee uur op en neer te rijden naar zo’n club? Wat een onzin.” Valckx nuanceert: “Letterlijk heeft Perez gezegd, dat hij bij PSV in dezelfde situatie terecht was gekomen als een half jaar terug bij Ajax, alleen dan 220 kilometer verderop.”

Perez zelf heeft nog niet gesproken over zijn transfer, waardoor het welles-nietes spelletje voorlopig nog wel even zal doorgaan. Ajax zal de Deense aanvallende middenvelder niet officieel presenteren.

Related posts