‘Ook AZ en Feyenoord op vinkentouw voor Boulahrouz; AZ sprak ook al met zaakwaarnemer’

Gisteren maakte voetbalblad ELF bekend dat Ajax en Sevilla in onderhandeling zijn over een transfer van Khalid Boulahrouz naar Ajax (zie eerdere bericht). Volgens inside bronnen zouden ook AZ en feyenoord de verdediger echter graag aan de selectie toe willen voegen. Sterker nog; AZ zou in de persoon van Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands en Directeur Voetbalzaken Marcel Brands afgelopen week al contact hebben gehad met de zaakwaarnemer van Boulahrouz; Rodger Linse.

Linse zelf wil niet meer kwijt dan dat de 26-jarige verdediger ontevreden is met zijn situatie in Sevilla en een terugkeer naar de Eredivisie wel ziet zitten. Linse wil echter geen uitspraak doen over eventuele club(s) waarmee hij in onderhandeling is. In principe mag Boulahrouz niet naar een andere club vertrekken, omdat de FIFA verbiedt dat spelers in een tijdbestek van één jaar voor meer dan twee clubs mogen uitkomen. De Spaanse krant AS wist echter al te melden dat Sevilla echter al de kleine lettertjes gevonden had om onder de regels van de mondiale organisatie uit te komen.

Louis van Gaal heeft nooit onder stoelen of banken gestoken gecharmeerd te zijn van de speelstijl van Boulahrouz. De voormalig succesvolle Ajax-coach zou hem een goed centraal duo vinden met Ryan Donk. Bovendien is Boulahrouz ook op de flank inzetbaar.

Zie ook eerdere berichten:
3 januari 2008: Ajax in onderhandeling met Sevilla over Boulahrouz
23 december 2007: Koster weet niets van komst Boulahrouz naar Ajax
18 december 2007: Daar komt het grote Zuid-Europese geruchtencircus weer!: ‘Ajax accoord met Boulahrouz’
7 juni 2007: Ajax lijkt Boulahrouz wel te kunnen vergeten

Related posts