Aankomst Ajax in Dubai

Ajax is na een vlucht van ruim zes uur om 15.41 uur (Nederlandse tijd) veilig geland in Dubai, zo meldt Ajax.nl. De Amsterdammers verblijven tot dinsdag in de Verenigde Arabische Emiraten om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Ajax speelt twee duels in de oliestaat: Morgen (zaterdag 18:00 uur Nederlandse tijd) tegen Inter Milaan en maandag tegen VFB Stuttgart of Internacional uit Brazilië.

In alle vroegte verzamelde de selectie zich vrijdagochtend bij de ArenA om van daaruit gezamenlijk naar Schiphol af te reizen. Voor Kenneth Perez was daarmee zijn eerste werkdag (sinds zijn terugkomst) als Ajacied begonnen. De aanwezigheid van de Deen zorgde ervoor dat er even later behoorlijk wat media waren afgereisd naar de luchthaven om Ajax uit te zwaaien.

Na een rustige vlucht en een veilige landing werd de Ajax-delegatie op het vliegveld van Dubai uiterst vriendelijk ontvangen. In de luxueus ingerichte wachtkamers was op grote tv-schermen al het nodige voetbal te zien en overal waar je keek, hingen billboards van het Mohammed bin Rashid International Football Championship, het toernooi waar Ajax aan mee doet de komende dagen.

Ajax zou eigenlijk na aankomst nog gaan trainen, maar vanwege het tijdsverschil (in Dubai is het drie uur later) en een kleine vertraging in het reisschema komt de eerste oefensessie te vervallen. De eerste training staat nu zaterdagochtend gepland.

Zie ook eerdere bericht:
4 januari 2008:Selectie inmiddels vertrokken naar Dubai
4 januari 2008:Beelden Dubai Cup niet live op Nederlandse TV maar wel via internet
30 december 2007:Winterstop, maar Ajax-selectie vrijdag al naar Dubai
26 november 2007:Stuttgart is vierde club op ‘zakkenvul-toernooi’ in Dubai
24 november 2007:Trip naar Dubai volgens Koster niet ideaal
22 oktober 2007:Ajax gaat in de winterstop ‘voor de fans’ zakkenvullen in Dubai

Related posts