Vermaelen hoopt er na de winterstop weer te staan en ziet ‘Drenthe-scenario’ niet zitten

Thomas Vermaelen heeft goede hoop dat hij tijdens het eerste duel na de winterstop zijn rentree kan maken in de hoofdmacht van Ajax. De verdediger is vrijwel volledig hersteld van een enkelblessure, die hem wekenlang aan de kant gehouden heeft. “Ik hoop dat ik er na de winterstop weer bij ben”, zegt hij op de website van Ajax. “Het is altijd afwachten of de enkel een reactie geeft, maar tot nu toe gaat het goed. Ik ga er vanuit ik dat ik fit genoeg ben om mee te gaan op trainingskamp naar Dubai.”

Overigens was het jaar 2007 voor Vermaelen niet al te best. Hij raakte immers drie keer relatief zwaar geblesseerd en was vaker geblesseerd dan fit. Toch wil hij niet spreken van een ‘rampjaar’. “Er moet heel wat meer gebeuren, wil ik over een rampjaar praten. Bij rampen denk ik aan andere zaken dan aan voetbal. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik zo vaak langs de kant heb gestaan, maar ik probeer het toch te relativeren. Je kunt wel chagrijnig gaan doen, maar dat heeft weinig zin.”

Drenthe
Vermaelen is overigens nog lang niet van plan om Ajax te verlaten. De Belgische verdediger maakt de laatste jaren een goede ontwikkeling door, maar heeft nog altijd het gevoel dat hij veel kan leren bij Ajax. Bovendien wil hij niet de fout maken om te snel naar een internationale topclub te gaan, zoals Royston Drenthe deed.

“Ik ben nog niet klaar bij Ajax. Ik kan nog veel leren”, zegt de 22-jarige centrale verdediger op de officiële website van Ajax. “Ik wil nu nog niet de stap maken naar een grotere competitie. Voor Royston Drenthe is het na het jeugd-EK te snel gegaan. Dat zal mij niet overkomen. Ik wil eerst lange tijd op niveau presteren bij Ajax.”

Vermaelen heeft nog een contract tot de zomer van 2012 in Amsterdam.

Bron: Ajax.nl/FCUpdate.nl

Related posts