Scheidsrechters fluiten niet naar de zin van Uilenberg

De Nederlandse arbiters hebben van Jaap Uilenberg een vermaning gekregen. Het hoofd scheidsrechterszaken van de KNVB is niet tevreden over de manier waarop de diverse regelheren hun taken uitvoeren. “De afgelopen dagen hebben wij moeten constateren dat een aantal overtredingen helemaal niet of veel te mild zijn bestraft”, zegt Uilenberg in een document dat de redactie van Voetbal International heeft weten te bemachtigen. De voormalig scheidsrechter doelt met name op een aantal incidenten waarbij de gezondheid van de spelers in het geding waren.

Uilenberg stelt dat de leidsmannen minder risico’s moeten nemen en dat de voordeelregel in dat licht minder moet worden toegepast. “Spelers gaan deze dagen herhaaldelijk ver over de schreef, aan jullie de taak dit op juiste wijze aan te pakken”, meldde hij verder.

Het arbitragekorps belegt sinds woensdag een trainingskamp in het Turkse Belek, waar de punten van Uilenberg de revue zullen passeren. Wij hopen ook dat ze een bandje meenemen met de gele kaarten van Suarez, dan kunnen ze even goed zien dat het gewoon 100% strafschoppen waren ipv gele prenten.

Related posts