‘Saint-Etienne wil De Mul ophalen bij Sevilla’

Volgens de doorgaans goed ingelichte Franse sportkrant L’Equipe is AS Saint-Etienne van plan om Tom de Mul los te weken bij Sevilla. De 21-jarige Belg verkaste bij aanvang van dit seizoen voor vijf miljoen euro van Ajax naar de Zuid-Spaanse club, naar eigen zeggen ‘omdat de sfeer in de kleedkamer hem te hard was’, maar heeft nog altijd niet weten te imponeren in het Ramón Sánchez Pizjuán.

Het Spaanse AS maakt eveneens melding van de bovengemiddelde belangstelling van de Franse middenmoter voor de Belgisch jeugdinternational. De Mul mag zich bij de Andalusische succesformatie weliswaar bevinden tussen één van Europa’s sterkste selecties, tot op heden heeft hij met drie optredens nog altijd niet kunnen laten zien waarom de club afgelopen zomer zo diep in de buidel tastte.

De vraag is dan ook of daar onder de nieuwe trainer Manolo Jiménez nog verandering in komt. Saint-Etienne lijkt met het mogelijke vertrek van oud-Heerenveen speler Lasse Nilsson en sterspeler Pascal Feindouno in ieder geval garant te staan voor meer speelminuten.

Gehoopt
De Mul zelf denkt voorlopig echter nog niet aan een vertrek. “Ik wist dat ik hier in het begin niet altijd zou spelen. Dit is een heel ander niveau dan wat ik kende. Maar ik had wel gehoopt dat ik op dit moment iets meer speelminuten zou hebben.”

“De coach zegt dat ik hard moet blijven werken en geduldig moet zijn. Zij zeggen: we hebben je niet voor niets voor vijf jaar vastgelegd. We rekenen op jou voor de toekomst,” verklaarde hij onlangs in het Belgische Sport/Voetbal Magazine.

Bron: Onze partnersite: Voetbalzone.nl

Related posts