Perez inderdaad vrijdag al mee naar Dubai: ‘Ten Cate had geen respect’

Perez’ zaakwaarnemer Kartsen Aabrink liet weten dat de voetballer vrijdag inderdaad al met Ajax mee gaat op trainingskamp naar Dubai. “Hij is blij dat hij weer speler is van Ajax.” Hij bevestigt dat de vertroebelde relatie tussen trainer Henk ten Cate en de Deen de oorzaak was van het vertrek dat Perez in juni bij Ajax.

“Perez vond dat hij van Ten Cate niet het respect kreeg dat hij verdiende,” zegt Aabrink in het Brabants Dagblad. Als voorbeeld noemt hij de gang van zaken na de wedstrijd tegen Feyenoord (4-0 winst). Perez speelde goed en hij scoorde twee keer, maar een week later tegen Heerenveen (2-0 winst) mocht hij tien minuten invallen en daarmee was hij zijn trots gekrenkt.

Ook de racistische belediging van Perez aan het adres van een grensrechter deed de verhouding tussen speler en de half-Surinaamse trainer weinig goeds. Vanwege zijn lastige karakter en de negatieve invloed die hij daarmee zou hebben op het groepsproces, drong Ten Cate bij technisch directeur Martin van Geel aan op een transfer van Perez. Maar inmiddels is er veel veranderd bij Ajax. Ten Cate is vertrokken naar Chelsea en ook Wesley Sneijder en Ryan Babel, vorig seizoen de grootste concurrenten van Perez, zijn weg. Ajax zocht vervolgens tevergeefs naar een geschikte vervanger voor Sneijder maar kreeg diverse malen (o.a. Modric en Aissati) de deksel op de neus. De siganelen dat Perez graag terug wilden waren dan ook niet aan dovemansoren besteed. Martin van Geel, die al sinds zijn AZ-periode gecharmeerd is van de Deen, trok direct aan de bel.

Related posts