Huntelaar toch niet geschorst tegen AZ! Toch, zoals wij dachten foutje KNVB?

Klaas-Jan Huntelaar staat op zondag 13 januari waarschijnlijk toch gewoon aan de aftrap bij Ajax – AZ. Diverse media meldden woensdag dat de spits van Ajax geschorst zou zijn voor de topper. Wij van AjaxF-side.NL zochten een en ander direct uit en kwamen tot de conclusie dat de NOS, die het bericht als eerste naar buiten bracht, een fout had gemaakt. Even later maakte echter ook de KNVB op haar website melding van de schorsing waarna wij ons bericht rectificeerden. Ten onrechte, naar nu blijkt want de bond heeft zich toch vergist, zo meldt Sportweek vandaag.

De bond meldde de schorsing namelijk op basis van een vijfde gele kaart, maar Huntelaar kreeg dit seizoen inderdaad toch pas vier maal geel. Huntelaar nam geen kaarten mee van het vorige seizoen en kreeg geel in de wedstrijden tegen AZ uit, NAC thuis, Willem II uit en VVV-Venlo uit.

Kaart tegen Twente?!?
Volgens de KNVB zou Huntelaar in de wedstrijd tegen FC Twente op 27 december jl een gele kaart hebben ontvangen. Ajax heeft dit in de wedstrijdformulieren nagekeken en kan hier niets over terugvinden. Ajax heeft contact opgenomen met de KNVB om hier uitsluitsel over te krijgen, maar het kantoor van de bond gaat pas op 7 januari weer open.

Ajax mist tegen AZ wel George Ogararu, die bij VVV-Venlo twee maal geel kreeg. Bij AZ zijn Kew Jaliens en Julian Jenner geschorst. De rechtsback van AZ kreeg vorige week thuis tegen Heracles zijn vijfde gele kaart en Jenner liep in dat duel tegen een rode kaart aan.

Related posts