Koster: ‘Zelfs geschaamd voor wat we lieten zien tegen VVV’

Trainer Adrie Koster was na afloop diep telleurgesteld in zijn ploeg: “We begonnen niet goed aan de wedstrijd. We hebben niet gevoetbald en als je dan de duels ook niet wint, dan wordt het moeilijk. In de eerste helft heb ik me zelfs geschaamd voor hetgeen we lieten zien. We verloren toen bijna alle duels. Bijna niemand durfde de bal te hebben. Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga waren voor mij de positieve uitzonderingen. Bij heel veel spelers was er echter helemaal geen vertrouwen. Dat vond ik opmerkelijk, want afgelopen donderdag tegen FC Twente speelden we ondanks het gelijke spel wel goed. Tot overmaat van ramp kom je in de slotfase ook nog met 10 man te staan. Dan krijg je ook de 2-2 nog tegen. Niet dat we meer verdienden vandaag. Op deze manier zijn we geen kampioenskandidaat. Vandaag was het echter zwaar ondermaats. VVV verdiende een punt.”

Koster hoopt dat Ajax beter aan de tweede helft van het seizoen begint. “Ik ga er van uit dat we dan weer over Edgar Davids, Thomas Vermaelen en Gregeroy van der Wiel kunnen beschikken. Of dan alle problemen zijn opgelost? Dat weet ik niet, maar het scheelt wel veel. Daarbij hoop ik dat we er nog een goede voetballer bij krijgen.”

Johnny Heitinga wijdt het gelijkspel in Venlo aan het feit dat de Venlo-ers veel scherper waren dan de Ajacieden. Volgens de verdediger moet Ajax ook meer gaan voetballen. ‘Dat we in de 89e minuut nog voor stonden lag meer aan VVV dan aan ons denk ik, gezien de mogelijkheden die we hebben gehad. We hebben nu de winterbreak en moeten hopen dat er spelers terugkomen en wellicht nieuwe spelers worden gehaald. We moeten weer gaan voetballen, in plaats van mee gaan in het spel van VVV. Aan voetballen zijn we niet toegekomen vandaag. Het is vervelend dat we de laatste wedstrijden geen punten pakken’, aldus Heitinga.

Related posts