Huntelaar hekelt inzet medespelers: ‘Ze zoeken de grens niet op’

Klaas Jan Huntelaar hekelt tegenover VI.tv de inzet van zijn medespelers van Ajax: ‘Ik heb het gevoel dat teveel spelers de grens van het toelaatbare niet opzoeken. Dat frustreert me enorm. Als niet iedereen alles wil brengen dan benadeel je de ploeg. Nogmaals wie niet tot de grens gaat, hoort op de bank,” zo liet de spits weten. Adrie Koster had eerder al laten weten dat Heitinga en Huntelaar tegen VVV de uitzonderingen waren die wel voor de bal durfden te gaan. Volgens Huntelaar wordt door een groot aantal spelers de grenzen niet opgezocht. ‘Dan kan je ook geen wedstrijden winnen.’

Op de vraag of Ajax in de nabije toekomst meer zal moeten scouten op mentaliteit moet de spits het antwoord schuldig blijven. “Dat weet ik niet. Het begint bij het voetbal, maar bij voetbal hoort ook inzet. Iedereen wil wel maar het is niet genoeg. Je moet verder gaan, die grens opzoeken dat gebeurt te weinig.”

De situatie bij Ajax is voor Huntelaar geen reden om te denken aan een vertrek uit Amsterdam. “Ik heb altijd gezegd dat als er een mooie topclub voorbij komt ik er wel over na wil denken. Maar ik ben op dit moment absoluut niet met een transfer bezig.”

Bekijk de video van Huntelaar op VI.tv

Related posts