Ajax weet niet te winnen van VVV: 2-2

Met dezelfde basisopstelling als tegen Twente begon Ajax om 12.30 uur in Venlo aan de wedstrijd tegen VVV. Het is VVV dat goed uit de startblokken komt en de beste kansen afdwingt via Oost en Amrabat. Ajax speelt in een te laag tempo en stelt daar sporadisch iets tegenover. Na een half uur wordt de tegenvallende Kennedy van het veld gehaald en voor hem in de plaats komt Maduro. Ajax lijkt daarna wat sterker te worden en kort daarna scoort Suarez de 0–1 door een diepe pass van Gabri binnen te werken. Daarna spelen VVV en Ajax beiden door op de aanval en over en weer zijn er nog kleine kansen, maar het is Ajax dat moeizaam met een 0-1 voorsprong de rust in gaat.

Tweede helft
VVV ging door met aanvallend voetbal en maakte al snel de gelijkmaker. Doelman Maarten Stekelenburg moest de ‘zestien’ uit om met een sliding een aanval van VVV onschadelijk te maken. Een verre lob van Rachid Ofrany betekende de 1-1 omdat Stekelenburg nog aan het opstaan was van de redding van even daarvoor.

Een goed genomen vrije trap van Huntelaar zette Ajax in de slotfase opnieuw op voorsprong, 1-2. Heitinga voorkwam enkele minuten later de gelijkmaker door de bal vanaf de doellijn weg te schieten. Calabro kopte VVV in de slotminuten alsnog naast Ajax. George Ogararu maakte dat al niet meer mee. Hij kon met tweemaal geel voortijdig de kleedkamer opzoeken.

Slechte serie
Na de nederlaag bij Excelsior en het gelijke spel tegen FC Twente is het de derde keer op rij dat Ajax niet weet te winnen. De laatste keer dat Ajax tegen VVV-Venlo in actie kwam was eind september. Die wedstrijd werd thuis nog met 6-1 gewonnen.


De vreemde gang naar het veld in De KoelSuarez juicht na de 0-1 …


…en juicht

Huntelaar flikt het toch weer: 1-2


Rood voor Ogararu


Verwijten alom na de late gelijkmaker


En dus weer kostbaar puntverlies


VVV-Venlo-Ajax 2-2 – (1-1)
37. Suarez 0-1
58. Ofrany 1-1
77. Huntelaar 1-2
88. Calabro 2-2

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 6.000
Kaarten: geel: Gabri, Huntelaar (Ajax). Calabro (VVV)
rood: Ogararu (2x geel) (Ajax)

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens, Mampuya, Reekers, Verdellen (Calabro/82), Fleuren, Linssen, Kahya, Auassar (Kantelberg/82), Ofrany (Samir El Gaaouiri /73), Oost, Amrabat.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Ogararu, Heitinga, Vertonghen, Emanuelson; Gabri, Kennedy (Maduro/33), De Jong; Rommedahl (Luque/62), Huntelaar (Colin/88), Suarez.

Met dank aan SVAjax voor enkele foto’s

Related posts