Voorbeschouwing Ajax – FC Twente: Zware wedstrijd met als inzet de 2e plaats

Vanavond staat de competitiewedstrijd Ajax – FC Twente op het programma. Ajax kan zich in de ArenA tegen FC Twente revancheren voor de 2-1-nederlaag tegen Excelsior afgelopen zondag. Door de nederlaag van p$v gisteren tegen FC Groningen is het duel cruciaal: Ajax kan bij winst op FC Twente p$v van de tweede plaats beroven. De Tukkers komen bij een zege op hetzelfde aantal punten als de Amsterdammers.

George Ogararu is beschikbaar voor het duel tegen FC Twente van donderdag. De verdediger ontbrak afgelopen zondag tegen Excelsior wegens ziekte, maar is inmiddels weer aan de beterende hand. Voor het duel in Amsterdam ontbreekt Hedwiges Maduro wel aan de kant van Ajax. De middenvelder zit een schorsing uit na het behalen van vijf gele kaarten. Johnny Heitinga en Jurgen Colin zijn ook fit verklaard door de medische staf. De verdedigers hadden last van lichte spierblessures, opgelopen in het duel met Excelsior. De drie Spanjaarden in de selectie, Gabri, Ismael Urzaiz en Albert Luque, een korte trip naar hun vaderland achter de rug. Zij mochten voor Kerstmis even op en neer vliegen.

Koster kan nog geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Edgar Davids en Leonardo. Beide voetballers trainen wel al weer mee, maar zijn nog niet wedstrijdfit. Ook Laurent Delorge, Thomas Vermaelen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel staan nog op het blessurelijstje.

Compleet FC Twente ziet kansen
FC Twente is de ploeg in vorm. Twente is de laatste 8 duels ongeslagen. Dat is de langstlopende ongeslagen reeks in de eredivisie. De club uit Enschede acht zich dan ook kansrijk in de ArenA tegen Ajax. Niet alleen won Twente dit weekend bij sc Heerenveen en ging Ajax onderuit bij Excelsior, ook heeft Twente een keurige balans tegen de sterkere clubs dit seizoen. Twente verloor dit seizoen alleen van Groningen en Roda. Twente-trainer Fred Rutten beschikt over een volledig fitte selectie. Verdediger Robbie Wielaert keert weer terug van een schorsing.

Historie
Ajax ontving FC Twente al 41 keer eerder in de eredivisie. De Amsterdammers wonnen 32 keer en Twente ging 3 keer met de volle winst naar huis. Het werd 6 keer gelijk. Klaas-Jan Huntelaar scoorde 5 keer in 7 voorgaande ontmoetingen met FC Twente. Blaise N’Kufo scoorde 7 keer in 8 duels met Ajax. Van de huidige eredivisiespelers scoorde alleen Kenneth Perez (9x) vaker tegen Ajax.

Related posts