Sneijder: ‘Als ik Ajax nu zie spelen ben ik blij dat ik daar niet meer tussen loop’

Afgelopen zomer kreeg Wesley Sneijder zijn droomtransfer. De kleine middenvelder verkaste voor een bedrag van 27 miljoen euro van Ajax naar Real Madrid. In zijn eerste wedstrijden voor de Spaanse club groeide hij direct uit tot een van de sterspelers van het team. Tegenover AD/Sportwereld kijkt hij terug op zijn transfer.

“Bij Ajax heb ik een band opgebouwd met bepaalde mensen, die mis je wel eens. En mijn familie natuurlijk. Maar of ik specifiek iets aan Ajax mis? Nee, eigenlijk niet. Niets ten nadele van de club en het elftal, maar als ik ze nu zie spelen op televisie, ben ik toch blij dat ik daar niet meer tussen loop”, aldus Sneijder. “Nóg een jaar had ik niet meer op kunnen brengen. Ik was er gewoon klaar mee, zo voelde dat. Wat dat betreft ben ik blij dat mijn keuze goed is uitgepakt.”

Ten Cate
Zijn transfer heeft Sneijder, naar eigen zeggen, vooral te danken aan de vormalige-coach van Ajax, Henk ten Cate. “Ik had hier niet gezeten zonder hem, zo simpel is het. We begrepen elkaar. Onder Henk mocht ik mijn gang gaan in het veld. Voor het eerst zat ik niet meer vast in een spelpatroon, hij liet me doen waar ik het beste in ben.”

Opgeblazen
Tijdens zijn competitiedebuut bij de Koninklijke was hij gelijk belangrijk door tegen rivaal Atlético Madrid de winnende treffer (2-1) voor zijn rekening te nemen. “Het was een beetje zoals debuteren bij Ajax, omdat je het gevoel krijgt dat je niets fout kunt doen. Alles gaat vanzelf. Pas daarna wordt het verwachtingspatroon hoger en de druk groter. Toen mijn vijfde goal voor Real een tijdje uitbleef, werd dat gelijk enorm opgeblazen in de kranten. Terwijl ik niet eens veel minder speelde.”

Related posts