‘Modric voor 19,5 miljoen voor 3 jaar naar Ajax’

Volgens nog onbevestigde berichten meldt de Kroatische krant CroatiaBiz dat Luka Modric deze week nog naar Amsterdam vertrekt om daar een 3-jarig contract te ondertekenen, zo meldt althans Ajax.punt.nl zojuist. Inmiddels maken onder andere de Telegraaf (Red: wij hebben het bericht niet kunnen vinden) en de Kroatische krant CroatiaBiz melding van het akkoord. De betrouwbare Kroatische krant Vjesnik weet zelfs al het transfer bedrag van ca. 19,5 miljoen euro te meldden. Ajax wil het bericht nog niet bevestigen.

Modric tekent volgends de krant komende week een contract voor 3,5 jaar. Ook staat er in het contract van Modric een clausule wat de weg naar de absolute Europese clubs mogelijk maakt. Voor 26 miljoen mag Modric namelijk vertrekken uit Amsterdam, dit bedrag gaat echter pas in nadat hij een jaar in Amsterdam is.

Lange tijd leek het erop dat Ajax naast de Kroatische international Luka Modric zou grijpen, omdat ook diverse Europese grootmachten als Arsenal en Chelsea in de markt waren. Luka Modric gaat liever naar Spanje dan naar Engeland of Nederland, zo liet de door Ajax en PSV begeerde Kroatische middenvelder dinsdag weten. “Ik heb in kranten gelezen dat Chelsea me wil kopen en daarna wil verhuren aan PSV. Dat is onzin”, aldus de 22-jarige speler van Dinamo Zagreb. “Ik weet daar helemaal niets van.”

Modric maakte dit seizoen indruk bij zijn club en in het Kroatische elftal. Hij wekte niet alleen de interesse van Ajax en PSV, maar ook van Arsenal, Chelsea en FC Barcelona. De jonge sterspeler van Dinamo Zagreb staat al sinds de zomer in de belangstelling van Ajax.

zie ook eerdere berichten:
12 december 2007:Transfer Modric van de baan: Dinamo Zagreb slaat bod van 15 miljoen af
11 december 2007:Modric verkiest Spanje boven Ajax en PSV
7 december 2007:‘Ook PSV, via Chelsea, in de markt voor Modric’
6 december 2007:‘Ajax heeft 15 miljoen over voor Modric; Van Geel deze week in Kroatië’
5 december 2007:Ook geruchten over Modric duiken weer op
10 oktober 2007:Van Geel: ‘Modric en Van der Vaart waren niet haalbaar’
22 september2007:Dinamo Zagreb-middenvelder Modric weer op lijstje Ajax
9 juni 2007:Ook geruchten over Modric duiken weer op

Related posts