Koeman had Ibrahimovic bij Ajax kunnen houden

In het Studio Sport Jaaroverzicht verklaarde Ronald Koeman vandaag dat hij in de zomer van 2004 de transfer van Zlatan Ibrahimovic naar Juventus had kunnen blokkeren. Ibrahimovic vertrok op de laatste dag vóór de transferdeadline (31 augustus 2004) naar Turijn.Volgens de huidige trainer van Valencia bood Louis van Gaal, destijds technisch directeur in Amsterdam, de coach de mogelijkheid om de overgang van de Zweed een halt toe te roepen. Koeman besloot echter om Ibrahimovic toch naar Turijn te laten vertrekken, omdat hij de spits zijn droomtransfer gunde.

Onder andere die overstap bracht Ajax dat seizoen in zwaar weer en werd later bestempeld als zeer spijtig en als een van de voornaamste redenen waarom Ajax dat jaar zwaar telleurstelde.

Zie ook eerdere bericht:
Zlatan: ‘Met Ajax-team van toen hadden we nu de Champions League kunnen winnen!’

Related posts