Talent Daylon Claasen(17) tekent contract bij Ajax

Ajax plukt opnieuw de vruchten van de samenwerking met het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town. Na Steven Pienaar en Stanton Lewis is Daylon Claasen de derde speler afkomstig van de Urban Warriors die een contract heeft verdiend in Amsterdam. Op de officiële website van Ajax Cape Town meldt de club de aankomende transfer.

Claasen werkte onlangs een stage af bij Ajax, nadat ook PSV en Real Madrid interesse hadden getoond in de zeventienjarige middenvelder (zie eerdere berichten hieronder). Dankzij de samenwerking met Ajax Cape Town kregen de Amsterdammers echter de eerste optie. Volgens Ajax Cape Town hebben de hoofdstedelingen van die optie gebruik gemaakt. Ajax zelf heeft nog niets over een overgang gemeld. Claasen begon zijn voetbalcarrière bij Leicester City in Klerksdorp en verhuisde daarna naar Vasco da Gama in Parow. Daar werd hij ontdekt door het ‘Ajax-filiaal’ in Kaapstad.

“We kunnen met trots melden dat Daylon Claasen een contract bij Ajax getekend heeft”, meldt Ajax Cape Town echter in een officiële verklaring van bestuurslid John Comitis. “Het goede nieuws is daarnaast dat we Daylon tot de zomer bij ons houden. We hopen dat hij nog mooie dingen kan laten zien voordat hij over zes maanden naar Europa vertrekt. Claasen maakt het seizoen af in Zuid-Afrika en voegt zich in de zomer waarschijnlijk eerst bij Jong Ajax.

Zie ook eerdere berichten:
04-12-07: Daylon Claasen nu opeens op stage bij Ajax en niet bij PSV
01-12-07: Talent Daylon Claasen(16) van Ajax Cape Town op proef bij PSV
01-03-07: Talent Classen van Ajax Cape Town op stage bij Real Madrid

Related posts