Ajax bepaald camerabeleid: Geen maximale lensgrootte maar doel het enige criterium

Naar aanleiding van een voorval van een aantal maanden geleden,waarbij een supporter vanwege zijn fotocamera hardhandig uit het stadion werd verwijderd is bij Ajax een lampje gaan branden en het camerabeleid intern besproken. Resultaat hiervan is dat er geen maximale lensgrootte of aantal pixels meer aangehouden wordt bij de beoordeling of een camera mee naar binnen mag. “Het is van belang dat de foto’s voor niet- commerciele doeleinden / privégebruik gemaakt worden. Daarnaast mag de lengte van de lens de overige bezoekers niet storen bij het zien van de wedstrijd”, aldus Joris de Lange van de afdeling Veiligheidszaken.

,,Dit beleid hanteren wij inmiddels sinds een week of twee na het eerdergenoemde voorval bij Ingang A. De reden dat het nog niet gecommuniceerd is, is dat er gekeken wordt of de huisregels van de Amsterdam ArenA mogelijk op meer punten geupdate moeten worden worden en wij alle eventuele wijzigingen in één keer willen communiceren in plaats van allerlei onderdelen apart”, zo vervolgd De Lange. ,,Je kunt in ieder geval je camera gewoon weer meenemen naar het stadion!”.

Related posts