Daar komt het grote Zuid-Europese geruchtencircus weer!: ‘Ajax accoord met Boulahrouz’

Het startsignaal voor de komende transferperiode nadert met rasse schreden en dus draaien de Spaanse sportkranten op volle toeren. Zo zal Khalid Boulahrouz volgens AS volgende maand Sevilla voor Ajax verruilen, indien Johnny Heitinga in dezelfde maand naar Atlético Madrid verkast. Boulahrouz wordt geplaagd door een opspelende liesblessure en zou bovendien geen goede relatie hebben met Manolo Jiménez, de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Juande Ramos. Daarnaast zou de Chelsea-huurling volgens enkele lokale media ook niet kunnen uitstaan dat Federico Fazio boven hem in de pikorde is gestegen

Volgens AS heeft Atlético reeds een akkoord bereikt met Heitinga, die vorige week overigens nog een vertrek midden in het seizoen uitsloot. De Oranje-international zou wel volgend jaar zomer welwillend staan tegenover een vertrek naar het buitenland. De tweede club uit Madrid was voor hem een geschikte optie, zo meldde Heitinga in Sportweek.

In principe mag Boulahrouz niet naar Ajax vertrekken, omdat de FIFA verbiedt dat spelers in een tijdbestek van één jaar voor meer dan twee clubs mogen uitkomen. Volgens AS heeft Sevilla echter al de kleine lettertjes gevonden om onder de regels van de mondiale organisatie uit te komen.

Ook de mogelijke komst van de Tsjech Tomas Ujfalusi zou het vertrek van Boulahrouz uit het Ramón Sánchez Pizjuan kunnen bespoedigen. De verdediger heeft een aflopend contract bij Fiorentina, dat om die reden positief staat tegenover een verkoop aan Sevilla in januari.

Related posts