De verwende kereltjes van de politie boos op Kesler

De Raad van Hoofdcommissarissen neemt afstand van uitspraken van directeur Henk Kesler van de KNVB. Dat heeft een woordvoerder zondag laten weten. Kesler noemde de politie-acties “het werk van verwende kereltjes”. “Tijdens een persconferentie over het niet doorgaan van twee eredivisieduels (feyenoord-AZ en Ajax-P$V) gaf hij, met een kennelijke minachting, de minister van Binnenlandse Zaken ongevraagd advies.

Verwende kereltjes
Hij zei letterlijk: ach minister Ter Horst, doe er geen cent bij voor deze verwende kereltjes.” Daarbij raakte Kesler volgens de Raad van Hoofdcommissarissen “iedere individuele politieman of vrouw in Nederland. En dat is niet acceptabel.”

Topduels
Dit weekeinde zijn de twee topduels in de eredivisie afgelast omdat de politiebonden tijdens de duels actie wilden voeren en de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam en minister Ter Horst de veiligheid niet konden garanderen.

De hoofdcommissarissen vinden dat door de opmerkingen van Kesler de beroepsgroep van meer dan vijftigduizend politiemensen “bij de vuile was is gezet”. Het zou de KNVB sieren het verkeerde beeld dat zij nu van de politie geven, te corrigeren, aldus de commissarissen.

Politiebond
Wiep van der Pal van de politiebond ACP zegt dat de politiemensen die zondag bijeengekomen zijn voor actieoverleg woedend zijn over de uitspraken. Hij is bij dit overleg aanwezig. Volgens Van der Pal vinden de agenten in Amsterdam dat Kesler makkelijk praten heeft met de tonnen die hij verdient. “Hij moet zelf eens in de voorste linie gaan staan en daar stenen terugkoppen”, was een breed gedragen suggestie, aldus de vakbondsman.

Excuus
De ACP eist net als de Raad van Hoofdcommissarissen een excuus van Kesler. Van der Pal: “Een man van deze status moet zich schamen voor zulke uitspraken.”

Kesler
Henk Kesler zelf laat weten nog steeds achter de uitspraken te staan die hij zaterdag over de politiebonden deed. De directeur van de KNVB liet zondag weten dat hij niet in gaat op de eis van de politiebond ACP en de Raad van Hoofdcommissarissen.

“Ik heb geen zin om weer uitgebreid te reageren”, reageerde Kesler zondag. “Maar het lijkt mij niet dat ik nu mijn excuses ga maken. Hier laat ik het bij.”

Related posts