Chinees jeugdteam op de Toekomst

In het kader van de samenwerking tussen Ajax en China, wil Ajax een ‘Chinees jeugdteam’ op De Toekomst creëren. Het team, bestaande uit achttien talenten uit het Aziatische land, zou drie jaar in Amsterdam mogen genieten van de Nederlandse voetbalopleiding. Gisteren werd de op de agenda staande samenwerkingsbespreking tussen Ajax, de Chinese voetbalbond, voetbalclub Beijing Guoan FC en de staatstelevisie uitgevoerd. Hieruit kwam het plan dat achttien voetballers vanaf aankomend seizoen in de Nederlandse voetbalcompetities uit zouden mogen komen. Het team zal als Ajax C3 gaan fungeren, waarna zij het jaar daarop als Ajax B3 doorgaan.

“Deze jongens krijgen bij ons een driejarige opleiding en keren daarna terug naar China om daar te voetballen,” aldus Maarten Fontein. “Op deze manier hopen wij dat we een bijdrage kunnen leveren om het Chinese voetbal op een hoger niveau te krijgen.”

Naast dat de talenten drie jaar lang bij Ajax mogen voetballen, krijgen zij ook de mogelijkheid om naar school te gaan in Amsterdam. Hierdoor krijgen de voetballers de status van student. De Chinese staatstelevisie zal de verrichtingen van de achttien jongens drie jaar lang op de voet volgen.

Related posts