Politie wil escalatie uitlokken, Cohen heeft eigenlijk geen keuze

De burgemeesters van rotterdam en Amsterdam hebben zaterdagochtend nog geen besluit genomen over het al dan niet laten doorgaan van de voetbalwedstrijden feyenoord-AZ (zaterdagavond) en Ajax-P$V (zondag). De politiebonden ACP en ANPV benadrukken dat de acties van de politie zaterdag tijdens feyenoord-AZ en zondag tijdens Ajax-P$V doorgaan. “Ze zullen worden gehouden voor, tijdens en na de wedstrijden”, benadrukt ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

“Alleen voor calamiteiten die niet met deze wedstrijden te maken hebben, staan de actievoerende politiemensen klaar.” Van de Kamp zegt dit, omdat burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam nog steeds geen besluit heeft genomen of feyenoord-AZ zaterdagavond doorgaat.

Kort geding

Vrijdag wonnen de twee politiebonden een kort geding dat Rotterdam, Amsterdam en minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst tegen hen hadden aangespannen. De betrokken speelsteden en de bewindsvrouw vochten de geplande protesten tevergeefs bij de rechter in Amsterdam aan.

De drie zijn verantwoordelijk voor de veiligheid rond de wedstrijden en meenden die door de politieacties niet te kunnen garanderen.

Related posts