POLITIE BEDANKT; Ajax – PSV gaat niet door!!!

De wedstrijden Feyenoord-AZ van zaterdagavond en Ajax-PSV van zondagmiddag gaan definitief niet door. Door het tekort aan politie wegens de aangekondigde stakingen kwamen de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam, respectievelijk Job Cohen en Ivo Opstelten, om de duels niet te laten doorgaan.

Vrijdagavond stelde de voorzieningenrechter, nadat Rotterdam, Amsterdam en minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst een kort geding tegen de politie hadden aangespannen, de laatstgenoemde partij in het gelijk. Hierdoor kregen zij toestemming om tijdens de twee topwedstrijden met acties te komen.

De financiële schade voor de vier ploegen in kwestie zou kunnen oplopen tot een aantal ton. De KNVB stelde zelfs dat het verbieden van de wedstrijden ‘desastreuze gevolgen voor de competitie’ zou kunnen hebben.

Related posts