Nieuwe datum Ajax – PSV is een groot probleem. Misschien toch nog morgen??

Het opnieuw inplannen van de wedstrijden Ajax-P$V en feyenoord-AZ kan de competitieleider van de KNVB flinke hoofdbrekens gaan bezorgen. De geplande toppers kunnen dit weekeinde geen doorgang vinden omdat politiestakingen ervoor zorgen dat de veiligheid in en om de stadions niet is gewaarborgd. Met name het duel in de Amsterdam Arena tussen Ajax en P$V wordt voor Bert van Oostveen, de samensteller van het competitieschema, een flinke klus. De reglementen schrijven voor dat risicoduels van de Amsterdammers altijd op een zondag moeten worden afgewerkt. Dit blijkt een groot obstakel.

Tot 20 april zijn alle zondagen van volgeboekt, zo zocht Sportweek uit. Van Oostveen kan eventueel naar de enige ‘vrije’ datum van 6 januari grijpen, maar in deze periode belegt Ajax een trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten om een aantal financieel aantrekkelijke oefenduels te spelen.

Ook 27 april biedt nog de mogelijkheid om de topper af te werken, maar vooralsnog staat de bekerfinale op deze dag geprogrammeerd. Ook zal deze optie veel weerstand bij beide clubs oproepen. Overigens is Ajax nog actief in het bekertoernooi, terwijl PSV na de winterstop in de UEFA Cup acteert.

Agendatechnisch is de ontmoeting tussen feyenoord en AZ minder gecompliceerd. Deze wedstrijd hoeft niet op een bepaalde dag te worden afgewerkt. Wel kan de KNVB er een aantal opties minder krijgen als de Alkmaarders de volgende ronde van de UEFA Cup bereiken. feyenoord is tevens nog present in het bekertoernooi, het elftal van Louis van Gaal is reeds uitgeschakeld.

Overigens bekijkt Ajax nog de mogelijkheden om het treffen met PSV alsnog doorgang te laten vinden. Vanuit Eindhoven heeft men al op voorhand de optie uitgesloten om zonder uitsupporters naar Amsterdam te reizen.

Related posts