Kunstgras zou op dit moment het beste zijn. Daar kun je echt Ajax-voetbal op spelen

Frank de Boer denkt te weten waarom Ajax het de laatste tijd moeilijk heeft in thuiswedstrijden. De Boer, nu in dienst als trainer van de D1, wijdt de problemen aan de slechte condititie van de in de ArenA liggende grasmat. In een interview met De Gelderlander liet de inmiddels 37-jarige De Boer weten dat er een makkelijke oplossing is om de speelcondities te vebeteren. Een kunstgrasmat zou veel problemen voor Ajax in één klap laten verdwijnen. “Kunstgras zou op dit moment het beste zijn. Daar kun je echt Ajax-voetbal op spelen.”

“Ajax heeft belang bij een fantastisch veld,” ging de 112-voudig international door. “De mat die steeds maar weer in de ArenA wordt geplaatst, is echter dramatisch. Het is één of twee wedstrijden goed te bespelen, maar daarna is het schaatsen geblazen.”

De Boer is niet alleen werkzaam als trainer. Hij is ook nog wel eens te bewonderen op het trainingsveld met het eerste elftal. “Een tussenfase,” aldus de oud-verdediger. “Ik ben nog altijd op mijn best als ik meedoe. Daarbij coach ik ook veel in het veld. Ik hou mij vooral bezig met jongens als Jan Vertonghen, Maarten Stekelenburg en John Heitinga. Vooral de laatste moet meer eisen stellen in het veld.”

Related posts