Jakkes en KNVB hebben de buik vol van de politie

De KNVB en voorzitter John Jaakke kunnen geen enkel begrip opbrengen voor de stakende politieagenten die de topduels van dit weekeinde onmogelijk maken. Zowel door het duel tussen Feyenoord en AZ als tussen Ajax en PSV is een streep gezet. “Dat dit mogelijk is, vinden wij bij Ajax ongelooflijk”, reageerde Jaake desgevraagd. “Ondanks de uitspraak van de rechter op vrijdagavond hadden wij tot zaterdagmiddag het volste vertrouwen dat er gewoon gevoetbald kon worden. Wij kunnen absoluut geen begrip opbrengen voor de manier van handelen van de politiebonden. Wij vragen ons ook af of zij beseffen hoeveel mensen de dupe zijn van deze acties.”

Wij proberen altijd rekening te houden met de wensen van de politie. Kennelijk kunnen zijn het nu niet opbrengen om rekening te houden met de miljoenen voetbaliefhebbers die naar deze wedstrijd hebben uitgekeken”, aldus Jaakke tegenover het ANP.

Kesler
Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, was absoluut niet te spreken over de acties en dreigt zelfs om de competitie voor onbepaalde tijd stil leggen indien de politievakbonden ook in het volgende weekeinde acties rond eredivisiewedstrijden willen houden. “Dit is een zwarte dag voor het Nederlandse voetbal. De KNVB vindt het volstrekt onacceptabel dat de bonden de vastgelopen CAO-onderhandelingen willen vlot trekken ten koste van het voetbal.”

“Dit tart elke vorm van fatsoen. Ik zou de verantwoordelijke minister Ter Horst willen adviseren deze verwende kerels van de politie geen cent extra te geven. Nieuwe acties zullen we niet toestaan. Ik ben benieuwd of die gefrustreerde vakbondsbaasjes dan creatief genoeg zijn om andere acties te verzinnen, buiten het voetbal om.”

Kesler benadrukte daarbij dat de KNVB het stopzetten van de competitie lang kan en wil volhouden. “Als het moet drie, vier weken of nog langer. Dat is in Italië ook al eens gebeurd. Desnoods maken we de competitie niet af en kunnen we geen clubs voor Europees voetbal inschrijven. Dat moet dan maar, met dank aan de politiebonden.”

Related posts