Vermaelen tekent officieel nieuw contract

Thomas Vermaelen tekende vrijdag zijn nieuwe en verbeterde Ajax-contract, zo meldt Ajax.nl. De Belgische verdediger verbond zich daarmee definitief tot en met 30 juni 2012 aan Ajax. ,,Het is belangrijk weer de stijgende lijn te pakken te krijgen. Om zo, als voetballer, sterker en beter te worden. Het vertrouwen dat Ajax in mij heeft, en met het nieuwe contract toont, voelt goed. Hier spreekt vertrouwen uit.’’ ‘Sterker worden’ duidt bij Vermaelen sinds september ook op het gewenste fysieke herstel. De Ajacied scheurde in de uitwedstrijd tegen AZ een band in zijn linkerenkel. Vermaelen werkt zijn herstelprogramma af op de Toekomst. ,,Het herstel gaat beter en beter, maar heeft nog wat meer tijd nodig. Maar elke dag voelt het wel weer iets beter. Voorlopig moet ik het helaas nog rustig aan doen. In de toekomst hoop ik een van de steunpilaren in het elftal te worden. Ik wil voor Ajax een belangrijke waarde zijn.’’

Vermaelen maakte in het seizoen 2001-2002 zijn debuut in de jeugdopleiding van Ajax. Op de Toekomst vond de verdediger zijn weg naar Ajax 1. De in Kapellen geboren international maakte op 15 februari 2004 zijn officiële debuut in het vlaggenschip. Inmiddels staat de teller voor Vermaelen op 87 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt. In die 87 optredens maakte de Belg vijf doelpunten. Het oude contract liep tot het einde van de voetbaljaargang 2009-1010. Vanaf vandaag is Vermaelen in principe dus nog twee jaar langer te bewonderen als Ajacied.

Related posts