Cohen voor de rechter voor verbod acties tijdens Ajax PSV

Voor het eerst in de geschiedenis van het voetbal staat de burgemeerster van Amsterdam voor de rechter om de doorgang van een wedstrijd van Ajax af te dwingen, velemalen werd door onze grote “vriend” wedstrijden verboden maar staat Cohen voor het eerst naast Ajax en tegenover de politie. Naast Cohen staat ook de burger pisvlek Opstelten en minister Ter Horst

De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam en de minister van Binnenlandse Zaken eisen voor de rechter een verbod op de geplande acties van de politie tijdens twee topduels in de eredivisie, komend weekeinde.

Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Amsterdam vrijdag. De politiebonden ACP en ANPV kondigden de protesten donderdag aan. Hierdoor staat het doorgaan van de voetbalwedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV op losse schroeven.

Veiligheid
De burgemeesters Cohen en Opstelten en minister Guusje ter Horst eisen in het kort geding tegen de politiebonden dat de acties worden afgeblazen zodat de veiligheid van de supporters en de bevolking kan worden gewaarborgd.

Zondag is er onder meer koopzondag op de ArenA Boulevard in Amsterdam. Wanneer en waar het kort geding dient, is nog niet bekend.

Related posts