‘Ajax-PSV en feyenoord-AZ gaan ondanks politie-acties toch gewoon door

De gemeente Amsterdam gaat ervan uit dat de wedstrijd tussen Ajax en p$v van komende zondag gewoon doorgaat. Dat heeft een woordvoerster van burgemeester Job Cohen laten weten. “Wij gaan ervan uit dat de politie haar taak uitvoert.” Ook de KNVB maakt zich geen zorgen. “Wij hebben geen aanwijzingen gekregen dat deze duels onder druk staan”, aldus een woordvoerder van de KNVB.

Het doorgaan van de topwedstrijden Feyenoord-AZ (zaterdag) en Ajax-p$v (zondag) is in gevaar gekomen door een mogelijke staking van politiepersoneel. Burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam en zijn politiekorpschef Aad Meijboom hebben vandaag overleg over de voorgenomen politieacties bij de topper in de eredivisie tussen Feyenoord en AZ. Beiden gaan er vooralsnog ook vanuit dat het duel zaterdagavond ook gewoon doorgaat. “Welke maatregelen er worden genomen, hangt af van de informatie die de burgemeester en de politiekorpschef hebben”, aldus een woordvoerder van de Rotterdamse burgemeester.

In de politiewereld heerst grote ontevredenheid omdat de CAO-onderhandelingen met Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken vorige week zijn mislukt. Politievakbonden eisen meer salaris.

Als de politiemensen inderdaad staken tijdens de topwedstrijden Feyenoord-AZ (zaterdag) en Ajax-PSV (zondag) hebben burgemeesters geen andere keus dan de duels te verbieden, omdat de openbare orde in dat geval niet te handhaven is. Alleen de rechter zou werkonderbrekingen kunnen verbieden.

Frank Huizinga van de KNVB liet het AD al weten dat er reeds overlegd is met Rotterdam en Amsterdam. “Volgens onze informatie gaan de wedstrijden door.”

Related posts