PSV dankt Europese miljoenen aan Ajax

P$v is ondanks de matige prestaties toch één van de grootverdieners in de Champions League. De Eindhovense formatie heeft dit seizoen al bijna 30 miljoen euro geïncasseerd. Een groot deel van dat bedrag is te danken aan Ajax. “Toen Ajax de voorronde van de Champions League speelde, zei men in Amsterdam dat het niet de wedstrijd van het seizoen was”, aldus commercieel directeur Marcel van den Bunder in het AD. “Toen heb ik meteen gezegd: voor ons wel. Dat Ajax werd uitgeschakeld bezorgde p$v ongeveer tien miljoen euro extra.”

De Champions League-deelnemers ontvangen twintig miljoen voor de televisierechten. Na de uitschakeling van Ajax in de voorronde, hoefde p$v het geld niet met de Amsterdammers te delen. p$v heeft verder tien miljoen euro mogen bijschrijven aan de startbonus, winstpremies en wedstrijdrecetten.

Related posts