Ajax gaat samenwerken met Chinese topclub

Ajax gaat een voetbaltechnische samenwerking aan met de Chinese club Beijing Guo’an. Dit samenwerkingsverband maakt onderdeel uit van een groot project, waarmee Ajax gaat proberen de commerciële mogelijkheden in Azië uit te buiten. De samenwerking met Beijing Guo’an zal in eerste instantie plaatsvinden op voetbaltechnisch gebied. Het Spaanse Real Madrid werkt ook nauw samen met de Chinese topclub. Volgens diverse bronnen zouden de Madrilenen zelfs 25% van de aandelen van de club in handen hebben.

Ajax ziet grote commerciële mogelijkheden in China. De club zal in dit kader ook gaan samenwerken met een groot Chinees televisiestation. De verwachting is dat de plannen rond de wedstrijd tegen PSV zullen worden gepresenteerd.

Zie ook eerdere berichten:
17 oktober 2007:Ajax China?!
21 januari 2007:Ajax wil kennis jeugdopleiding exploiteren in China
19 oktober 2006:Ajax wil naam verbinden aan Chinese (nep)club

Related posts