Ajax doet wat het moet doen tegen Willem II: 2-3

Ajax heeft de koppositie weer terug weten te veroveren door in Tilburg met 2-3 te winnen van Willem II. De Amsterdammers hebben nu 31 punten, eentje meer dan p$v dat vrijdag thuis met 4-2 verloor van Roda JC.

Kansen benutten
Op een door veel regen en wind lastig te bespelen veld kwamen de Amsterdammers al snel op voorsprong door een doelpunt van de in de basis gestarte Kennedy. Kort daarna maakte Bobson de 1-1, waarna de Tilburgers steeds meer het initiatief namen.

Van de Struijk en Boutahar hadden de kans om Willem II op voorsprong te zetten, maar het was Suarez die namens Ajax de 1-2 aantekende. Net voor de rust profiteerde Jan Vertonghen van een blunder van doelman Maikel Aerts en zag hij zijn vrije trap van zo’n 27 meter in het doel verdwijnen, waardoor Ajax met een 1-3 voorsprong kon gaan rusten. Gabri was er toen helaas niet meer bij. Hij viel geblesseerd uit en werd vervangen door Colin.

Moeizame tweede helft
Op het zware veld bleef de thuisploeg in de tweede helft knokken voor een beter resultaat, terwijl Ajax meer bezig was met het verdedigen van de voorsprong. Dat leverde voor Willem II nog wel de aansluitingstreffer op: Swinkels kopte een vrije trap van Messoudi binnen.
Ondanks een slotoffensief van de Tilburgers bleef de gelijkmaker uit. Willem II kon niet meer langszij komen, waardoor Ajax een krappe overwinning boekte en aan kop gaat in de eredivisie.

Koster
Trainer Adrie Koster wist als geen ander dat na de nederlaag tegen NAC nu gewonnen moest worden.”We kwamen maar voor één ding in Tilburg. We wilden winnen. Het is heel belangrijk dat we volgende week als koploper aan het thuisduel met psv beginnen.”0-1 Kennedy

1-2 Suarez

1-3 Vertonghen

Willem II-Ajax 2-3 (1-3)
02. Kennedy 0-1
06. Bobson 1-1
29. Suarez 1-2
45+2. Vertonghen 1-3
75. Swinkels 2-3

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 14.044
Kaarten: Geel: Emanuelson, Huntelaar (Ajax)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri (Colin 45+1), Hedwiges Maduro, Kennedy Bakircioglu (Schilder 86), Siem de Jong (Krohn-Dehli 76), Dennis Rommedahl, Klaas Jan Huntelaar, Luis Suarez

Met dank aan o.a. AjaxPride voor enkele foto’s

Related posts