Vertonghen moet zich richten op linksbackplaats

Jan Vertonghen zelf speelt het liefst centraal in de verdediging, maar Adrie Koster ziet in hem een linksback, zo laat de coach weten in Voetbal International: “Hij moet zich richten op de linksbackpositie, maar ik wil benadrukken dat hij ook voor andere plaatsen in aanmerking komt. Door blessures moet je als coach soms schuiven en dan is het fijn dat iemand als Jan op verschillende plaatsen kan spelen.”

Vertonghen is enigszins verrast door die uitlating van Koster, maar voelt zich onder de nieuwe coach veel beter in zijn vel dan onder Ten Cate, zo laat hij weten in VI. De jonge Belg geeft aan sowieso getwijfeld te hebben of hij terug moest keren naar Ajax, omdat hij na zijn goal voor RKC tegen Ajax veel negatieve reacties heeft gekregen binnen Ajax. Onder Koster wil hij echter niet meer weg bij Ajax en wil hij absoluut slagen ‘bij deze prachtige club.’

Emanuelson
Vertonghen mag na de winterstop, als Davids terug is, de concurrentie aan met Urby Emanuelson om de linksback-positie. Zoals Emanuelson de laatste maanden over het veld wankelt moet dat voor Vertonghen geen probleem zijn. Emanuelson heeft het sinds het bekend worden van de interesse van AS Roma nogal hoog in de bol en lijkt met alles bezig te zijn op het veld behalve met voetballen.

Zie ook eerdere bericht:
> Vertonghen: ‘Ik moet nu mijn kans pakken’

Related posts