van Basten beschikbaar na EK

Marco van Basten stopt komende zomer na het Europees kampioenschap voetbal als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat heeft hij dinsdag aan directeur Henk Kesler van de KNVB laten weten. Ook assistent John van ’t Schip zal dan opstappen. “Als EURO 2008 is afgelopen, hebben we vier jaar het Nederlandse elftal met veel plezier geleid”, vertelt de keuzeheer. “Na de eindronde van het WK zien we in het komende EK een nieuwe grote uitdaging. Na vier jaar wordt het tijd voor een nieuwe omgeving. Hoewel John en ik allebei absoluut geen idee hebben wat de toekomst ons brengt, vonden we het onze plicht om de KNVB, die voor ons een goede werkgever is, tijdig te informeren.”

In een eerste reactie laat Kesler weten de beslissing van de bondscoaches te respecteren. “Ik vind het jammer, maar waardeer dat ze ons tijdig hebben geïnformeerd. We hebben nu de tijd om te gaan werken aan de opvolging. Marco en John hebben aangegeven dat zij zich de komende maanden volledig zullen richten op de voorbereiding en het spelen van het EK.”

“Ook de KNVB heeft nu voldoende tijd om zich te oriënteren op een nieuwe bondscoach”, besluit Van Basten. “Het is voor ons nog geen tijd om terug te blikken, want we willen ons eerst samen met de spelers richten op het toernooi van de komende zomer.”

Related posts