Jong Ajax verliest bekerduel van Jong Feyenoord na penalty’s: 6-7

Jong Ajax heeft vanavond de bekerwedstrijd tegen de aartsrivaal Jong feyenoord verloren. Na een bloedstollend spannende wedstrijd kwam Ajax op een 1-0 voorsprong in de 65e minuut door een vrije trap van Jan Arie Van der Heijden. Jong Feyenoord had even daarvoor al een penalty gemist. Ajax moest vervolgens tien minuten voor tijd met tien man verder nadat Slijngaard rood had gekregen. De ploeg hield daarna stand tot de laatste minuut maar toen kwam feyenoord toch nog op gelijke hoogtedoor de tot dan toe solide spelende Jurgen Colin volledig werd verrast door een te korte terugspeelbal van Michael Krohn-Dehli. Ribeiro profiteerde dankbaar door de bal door de benen van Gentenaar te spelen en voor de gelijkmaker te tekenen.

In de verlenging werd niet meer gescoord waarna penalty’s de beslissing moesten brengen:
Na ieder vijf pingels genomen te hebben is de stand 3-3. Vervolgens moesten beide ploegen om de beurt. Bij de stand 5-5 mist feyenoord en kan Ajax toeslaan maar Martina faalde ook! Uiteindelijk trekt feyenoord met 6-7 aan het langste eind omdat ook doelman Gentenaar zijn strafschop overschoot.

Opstelling Jong Ajax:
Gentenaar; Colin, Wormgoor, Van der Heijden, Slijngard; Donald (85. Alderweireld), Krohn-Dehli, Schilder; Martina, Tayeb (46. Lewis), Mitea (80. Sterk).

Opstelling Jong feyenoord:
Cummins; Tiendalli, Greene, Buijs, Waijsapij; Davids, Poldervaart, Lensky; Biseswar, Wattamaleo, Ribeiro

Related posts