Topper Ajax-PSV met nieuwe EK-bal

Bij de topper tussen Ajax en PSV op 16 december zal de officiële wedstrijdbal van het EK 2008 voor het eerst tijdens een wedstrijd worden gebruikt, zo meldt De Telegraaf. Adidas levert al sinds 1970 de wedstrijdbal voor alle grote toernooien van de UEFA en FIFA. Ajax traint vanaf maandag met de Adidas Europass. De Amsterdammers leverden een belangrijke bijdrage in het ontwikkelen van de bal en krijgen daarom de Nederlandse primeur.

De ‘Europass’ kenmerkt zich volgens de producent door een geavanceerd en zeer fijn oppervlak, waardoor er meer grip is tussen de bal en voetbalschoen. De spelers zouden daardoor het projectiel nòg beter kunnen controleren, ongeacht de weersomstandigheden.

In het verleden was er vaak flinke kritiek op nieuwe WK- en EK-ballen die vaak ‘ongeleide projectielen’ en ‘zwabberballen’ werden genoemd. Hopelijk is de inbreng van Ajax in dit opzicht een pluspunt geweest bij het tot stand komen van deze nieuwe bal.

Related posts