Slap Ajax raakt koppositie kwijt na nederlaag tegen NAC: 1-3

Een slap Ajax heeft vandaag de koppositie in de eredivisie verspeeld aan psv, door thuis met 1-3 onderuit te gaan tegen NAC. De vooral tegen zichzelf voetballende Amsterdammers leden op eigen veld de eerste thuisnederlaag van het seizoen en de eerste nederlaag sinds maart van dit jaar. Door het eerste competitieverlies moeten de Ajacieden genoegen nemen met de tweede plek op de ranglijst. Het nadelige verschil van twee punten kan echter op 16 december al worden goedgemaakt als psv op bezoek komt in de Arena.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Offday
Ajax begon redelijk maar zakte na een minuut of tien behoorlijk in. Ajax was wel een aantal keer gevaarlijk via Luis Suarez en Luque, maar dat liep helaas op niets uit. Tot overmaat van ramp werkte Jan Vertonghen halverwege de eerste helft de bal ongelukkig in eigen doel 0-1.

In de tweede helft was Luque dichtbij de gelijkmaker, maar de Spanjaard stuitte op NAC-doelman Ten Rouwelaar. Uit de counter die hierop volgde wist Matthew Amoah, door een slippertje van Heitinga, de 0-2 te maken. Ajax ging op zoek naar een snelle tegengoal, maar het was invaller Ammi die de 0-3 binnen schoot. Klaas Jan Huntelaar maakte er in de laatste minuut nog 1-3 van, zijn 50ste treffer voor Ajax, maar daar leek alleen de stadionspeaker blij mee.

Koster
Interim-coach Adrie Koster vond dat NAC Breda een terechte zege behaalde in de Amsterdam Arena. Volgens hem zat zijn ploeg geen moment in de wedstrijd. “In de eerste tien minuten begonnen we redelijk”, analyseerde de interim-coach. “Daarna hadden we zeer veel moeite met de lopende mensen van NAC. Dan ben je steeds te laat en wordt het moeilijk. Tot overmaat van ramp maak je dan ook nog een eigen doelpunt.” “Luque had na rust de 1-1 op zijn schoen, maar scoorde niet. Toen NAC 0-2 maakte was het eigenlijk voorbij.”

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Ajax-NAC 1-3 (0-1)
24. Vertonghen 0-1(eigen doelpunt)
69. Amoah 0-2
88. Onbekend 0-3
89. Huntelaar 1-3

Scheidsrechter: Blom
Toeschouwers: 47588
Kaarten: Geel: Huntelaar (Ajax)

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, John Heitinga, Jan Vertonghen, Urby Emanuelson, Gabri, Hedwiges Maduro, Siem de Jong (’58 Dennis Rommedahl), Albert Luque, Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suarez (’68 Kennedy Bakircioglu)

Opstelling NAC:
Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam, Feher, Molhoek, Lurling, Amoah, Kolkka (’85 Ammi)

Related posts