Stekelenburg ziet Ajax niet als springplank:’Ik zou nooit voor een andere club in Nederland willen spelen’

Ajax wordt vaak een opleidingscentrum genoemd voor de grotere Europese clubs. Keeper Maarten Stekelenburg doet hier niet aan mee, hoewel de Ajacied wel de overstap naar het buitenland wil maken. “Ik ben samen met John Heitinga de enige die nog over is van onze lichting”, zegt de international van Oranje tegenover Sportweek. De goalie geeft daarmee aan dat de jeugd van Ajax vaak al op jonge leeftijd vertrekt uit Amsterdam.

Stekelenburg zelf denkt nog niet aan een vertrek: “Daar ben ik nu niet mee bezig, maar ook ik zal ooit de stap naar het buitenland maken. Naar Spanje of Engeland, dat zijn de competities die mij het meest trekken. De grote vraag is alleen: Wanneer krijg je de kans? Hoe ontwikkelt de situatie bij Ajax zich? En ben je zelf klaar voor de stap? Dat zijn allemaal zaken, die ik laat meewegen. Maar voorlopig is het niet zo ver.”

Springplank
De 25-jarige doelman, die tot nu toe honderd competitiewedstrijden voor Ajax speelde, is nog niet klaar bij zijn club: “Ik heb het gevoel dat ik bij Ajax nog steeds een betere keeper aan het worden ben, dus kan ik hier nog veel leren. Je zal mij ook nooit horen zeggen dat ik Ajax gebruik als springplank. Dat kan je toch niet maken naar de club toe? Natuurlijk heb je veel aan jezelf te danken, maar Ajax heeft mij wel de kans gegeven. In dat opzicht is Ajax natuurlijk de ideale club, als je heel eerlijk bent.”

De in Haarlem geboren Stekelenburg geeft aan nooit voor een andere Nederlandse club uit te willen komen dan Ajax: “Ik vind Ajax de mooiste club van Nederland. Ik heb nog nooit bij een andere club gezeten, maar ik zou ook nooit voor een andere club in Nederland meer willen spelen. Ook al zijn de resultaten de laatste twee jaar uitgebleven, dat neemt niet weg dat Ajax voor mij de enige club in Nederland is. De grootste club.”

Related posts