WillemII-uit blijft toch een combi!

De gemeente Tilburg heeft laten weten niet af te wijken van het eerder genomen besluit om de Ajax-supporters met een combi naar Tilburg af te laten reizen. Reden hiervoor is het feit dat het vorig jaar tegen het einde van de (mogelijke kampioens)wedstrijd buiten het stadion uit de hand is gelopen. Het bezwaar vanuit onze kant dat de Ajacieden in het stadion geen problemen hadden veroorzaakt en dat juist deze supporters nu worden gestraft worden, werd door de gemeente afgedaan met de dooddoener “dat het nou eenmaal zo is dat de goeden altijd onder de kwaden lijden.”

De gemeente Tilburg hanteert een losser/strakker beleid wat inhoud dat wanneer een regeling goed verloopt deze het volgende jaar losser zal zijn en omgekeerd juist strakker word wanneer er problemen zijn. Hierbij wordt dus niet alleen gekeken naar de mensen die in het bezoekersvak zitten maar naar alle Ajacieden. Dit zou betekenen dat wanneer de combi dit jaar goed verloopt we volgend jaar gewoon weer met de auto naar Tilburg kunnen. Wij zullen de gemeente Tilburg hier ook zeker aan houden. Het ‘goed verlopen van een wedstrijd’ kan echter een relatief begrip zijn.

Morgen zal er gekeken worden naar een geschikte alternatieve opstapplaats in de buurt van Tilburg. Dit zou echter wel eens lastig kunnen worden. Vooralsnog is de Arena vertrekpunt en zullen de opstapplaatsen via Axios (Amsterdam, Leiden en Den Bosch) beschikbaar zijn. Opgeven kan via Axios. Zodra er meer duidelijkheid is over een alternatief in de buurt van Tilburg zullen we dit via de site communiceren.

De wedstrijd wordt zaterdag 8 december gespeeld en begint om 19.30 uur.De prijs van een omwisselbiljet is € 31,11. Aanstaande zaterdag start de voorverkoop voor voorrangsuitkaarthouders.. Vanaf woensdag 5 december kunnen de overige uitkaarthouders ook proberen één kaartje te bemachtigen. Voor meer info over de voorverkoop klik hier.

Related posts