Platini snapt het!!

Michel Platini ergert zich groen en geel aan de opkomende handel in jeugdspelers van de Europese topclubs. De voorzitter van de UEFA zegt in een interview met De Volkskrant dat jonge spelers met rust gelaten moeten worden en denkt aan een stop.

“Ik houd er helemaal niet van als een speler van 15 jaar van Ajax wordt verkocht aan Juventus,” gaf de Franse oud-voetballer aan. “Daaraan wil ik een einde maken, want dat betekent dat Ajax, een ploeg die het moet hebben van de jeugdopleiding, nooit meer een goede selectie zal hebben.” Platini ziet graag dat spelers tot hun 21e jaar bij een voetbalclub blijven.

Voetbalclubs in Europa krijgen binnenkort misschien te maken met een nieuwe regelgeving, gemaakt door Platini zelf. Zo zou hij graag zien dat voetbalclubs een minimum aan aantal jeugdspelers in hun selectie hebben voordat zij mogen deelnemen aan Europees voetbal. Hierdoor zijn topclubs erop gebrand om talenten uit verschillende jeugdopleidingen te plukken om zich te verzekeren van het juiste aantal.

Related posts